Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запроваджують стратегічну екологічну оцінку

23 травня 2017, 17:03
706
0
Автор:
Реклама

Планують установити механізм стратегічної екологічної оцінки та внести зміни до деяких законів, спрямовані на забезпечення охорони довкілля під час планування суспільного розвитку й господарської діяльності з урахуванням пріоритетності чинників впливу, зокрема й здоров'я населення, і забезпечення сталості екосистем під час ухвалення стратегічних рішень.

Основні завдання стратегічної екологічної оцінки, які поетапно має бути вирішено в наступні роки:

а) інтеграція екологічних завдань і пріоритетів, пов'язаних із забезпеченням сталого розвитку, до розроблення визначених документів державного планування;

б) узгодження процедур із проведення СЕО з аналогічними процедурами держав Європейського Союзу на основі відповідних міждержавних угод, міжнародних конвенцій тощо;

в) поширення практики СЕО на місцеві проекти й програми;

г) удосконалення механізмів реалізації СЕО та контролю її ефективності.

Законопроект № 6106 про стратегічну екологічну оцінку прийнято за основу на вечірньому засіданні ВР 23 травня. На цьому ж засіданні прийнято Закон «Про оцінку впливу на довкілля» (законопроект № 2009а-д).

Нагадаємо, що у Верховній Раді не набралося голосів для повернення Комітету на доопрацювання Закону «Про стратегічну екологічну оцінку» (законопроект № 3259) після вето Президента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини