Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дозвіл на обшук приміщення СБУ переглянуть в апеляції

13 травня 2017, 16:23
1731
0
Автор:
Реклама

Апеляційний суд міста Києва в 10:30 15 травня розгляне апеляційну скаргу на визначення Печерського районного суду про надання дозволу на проведення обшуку адміністративної будівлі Управління СБУ в Черкаській області (справа № 757/16436/17-к).

Суддя задовольнив клопотання захисника підозрюваного в хабарництві і дав дозвіл на обшук  приміщення СБУ з метою вилучити журнали реєстрації, які не були видані за рішенням Печерського райсуду про тимчасовий доступ.

Скаргу на визначення подав начальник УСБ України в Черкаській області Бойка О. В.

Як пояснили в прес-службі УСБУ в Черкаській області, в липні 2016 року співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України викрили на хабарі голову Свидовского сільської ради Черкаського району і голови правління громадської організації "Агентство антикорупційних реформ". Правоохоронці задокументували, що зловмисники вимагали у приватного підприємця 184 тис. доларів США за сприяння в наданні йому у власність земельної ділянки площею шість з половиною гектарів.

Оперативники спецслужби затримали чиновників поблизу сільської ради під час отримання чергової частини коштів в сумі 170 тис. дол. Досудове розслідування в карному виробництві по ч. 4 ст. 368 Карного кодексу триває. Затриманим оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Під час проведення досудового розслідування адвокат підозрюваного отримав дозвіл Печерського районного суду міста Києва на проведення обшуків в адміністративній будівлі Управління СБ України в Черкаській області.

Визначення передбачає доступ адвоката, який не має допуску до держтаємниці, в усі без виключення приміщення Управління СБУ, наприклад, в підрозділи контррозвідки, де зберігаються цілком таємні документи, - пояснили в прес-службі.

Відмітимо, визначення про обшук не може бути оскаржене через положення статті 309 КПКяка містить вичерпний перелік дозволених до оскарження в апеляційному порядку визначень слідчого судді.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, рекомендуємо замовити тестовий доступ або придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини