Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальні ціни на алкоголь хочуть підвищити

3 травня 2017, 10:35
1026
1
Автор:
Реклама

Мінекономрозвитку пропонує встановити нові мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на деякі з алкогольних напоїв.

Основою для цього стало підвищення в 2017 році ставок акцизного податку на більшість алкогольних напоїв. Тому в Мінекономрозвитку звернулася велика кількість учасників ринку із скаргами на те, що мінімальні ціни не покривають їх оперативні витрати. Через це збільшується кількість недобросовісних виробників, які можуть скорочувати свої витрати шляхом придбання неврахованого спирту, використання сурогатних речовин, ухилення від сплати податків, виробництва контрафактної продукції і т. д.

В результаті, з метою захисту споживачів від контрафактної і сурогатної продукції Мінекономрозвитку пропонує підвищити мінімальні ціни на алкоголь. Зокрема, роздрібні ціни на горілку і ликероводочные вироби, можливо, виростуть на 7,64-11,3 %; віскі, ром і джин - на 3,5-4,6%; коньяк (бренді) - на 3,4-6,1 %; провина з додаванням спирту, ігристе і вермути - на 1,7-1,8 %.

Проект про внесення змін до постанова Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 року № 957 доступний для обговорення на сайті Минекономразвития.

Нагадаємо, раніше мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на деякі з алкогольних напоїв підвищилися з 4 грудня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини