Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З конкурсу до Верховного Суду вибуло 12 кандидатів

28 квітня 2017, 11:43
1519
0
Автор:
Реклама

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков розповів про перші співбесіди з кандидатами на посаді суддів Верховного Суду.

Впродовж 21, 24 і 26 квітня ВККС провела співбесіди з 98 кандидатами (26% від загальної кількості). 12 з них не підтвердили здібності здійснювати правосуддя. Рішення відносно 30 кандидатів Комісія прийматиме у повному складі.

Всього до співбесід, які продовжаться до кінця травня, допущено 382 кандидати. Співбесіди проводять 4 колегії (по 4 або 3 члени ВККС в кожній) відповідно до спеціалізації касаційних судів у складі Верховного Суду: адміністративного, цивільного, господарського і карного. Бали кандидатам будуть виставлені після проведення усіх співбесід, і вже після цього формуватиметься загальний рейтинг.

Під час співбесіди з кандидатом був присутнім представник Громадської ради доброчесності (ОСД)який озвучує інформацію або негативне укладення, якщо вони є. Кандидат має право надати роз'яснення.

Після завершення співбесіди з кандидатом колегія приймає одно з рішень:

- оголосити перерву відносно кандидата (до закінчення усіх співбесід і виставляння балів - за відсутності негативного укладення або інформації від ОСД і ВККС);

- прийняти рішення про непідтвердження здатності здійснювати правосуддя. Це означає, що колегія Комісії погоджується з негативним укладенням ОСД, або переконується в недоброчесності кандидата під час співбесіди. Такий кандидат отримує "0" балів за доброчесність, що фактично означає неможливість продовжувати успішну участь в конкурсі;

- оголосити перерву і внести питання на розгляд Комісії в пленарному складі. Це означає, що ОСД відносно кандидата прийняв негативне укладення. В той же час, члени Комісії вважають, що інформація, викладена в укладенні, вимагає уточнення, перевірки, додаткової аргументації. Таке укладення буде розглянуто в ході пленарного засідання у складі усієї ВККС (16 чоловік). За подолання такого укладення повинні проголосувати 11 членів Комісії.

За результатами перших трьох днів співбесід (21, 24 і 26 квітня) проведені співбесіди з 98 кандидатами. 12 з них (12%) - не підтвердили здібності здійснювати правосуддя, серед них: 9 - суддів, 2 - адвокатів, 1 - учений.

Відносно 30 кандидатів (31%) колегії прийняли рішення оголосити перерву і розглянути питання пленарним складом Комісії. Серед них судді - 26, учені - 2, адвокати - 1, сукупний стаж - 1.

Відносно 56 кандидатів (57%) оголошена перерва - у Комісії і ОСД більше немає питань, вони дізнаються результати після завершення усіх співбесід. Серед них судді - 31, учені - 10 адвокати - 11 сукупний стаж - 4.

Нагадаємо, сьогодні співбесіди проходять 33 кандидати до Верховного Суду. Наступне засідання призначене на 10 травня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини