Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поліцейських навчать спілкуванню з натовпом

28 квітня 2017, 10:12
1014
4
Автор:
Реклама

Українські поліцейські працюватимуть по скандинавській моделі охорони громадського порядку.

Концепція взаємодії поліції з громадськістю (community policing) спрямована на поліпшення взаємин між поліцією і місцевими жителями шляхом створення консультативних груп, в які будуть включені представники місцевої громадськості, влади, бізнесу, релігійних установ.

Модель community policing працює також на попередження і розкриття злочинів, оскільки особлива увага приділяється співпраці з громадськістю по виявленню причин злочинів.

Проект запущений в 20 відділах поліції по Україні і охоплює Київ, Львів і Харків. Відділи вибрані за результатами соціологічних досліджень, як що знаходяться в місцях з найбільш напруженою оперативною обстановкою.

У рамках проекту буде здійснений ремонт приміщень поліцейських відділів і передано 15 поліцейських автомобілів. Також будуть проведені тренінги по лідерству для керівників вищої і середньої ланки поліції.

Тренінги по спілкуванню з громадськістю проведуть для 420 поліцейських, 60 з яких стануть інструкторами. Саме постійне спілкування з натовпом під час масових заходів є основою скандинавської моделі community policing.

Концепція community policing впроваджується у рамках проекту "Підтримка реформи поліції в Україні", ініційованого Європейським Союзом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини