Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація нерухомості тільки по місцю її знаходження припинить рейдерство - депутат

12 квітня 2017, 11:05
1746
0
Автор:
Реклама

Народний депутат Д. Линько пропонує реєструвати права на нерухоме майно і їх обтяження тільки по місцю розташування об'єкту.

Основа - хвиля рейдерських захоплень земельних ділянок і об'єктів нерухомості в зв'язку свведением принципу екстериторіальності реєстраційних дій.

Тому виникла ініціатива повернути старий порядок реєстрації речових прав, що діяв до набуття чинності 1 січня 2016 року Закону № 834 - VIII.

Законопроект № 6282 "Про внесення змін до ст. 3 Закони України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжили" (відносно здійснення реєстраційних дій спрямованих на отримання, зміну або припинення прав на нерухоме майно і їх обтяження лише по місцю розташування об'єкту)" зареєстрований в парламенті 4 квітня.

На думку автора законопроекту, такі зміни спрямовані на захист права власності громадян і запобігання рейдерським захопленням об'єктів нерухомості.

Нагадаємо, ЛИГА:ЗАКОН запустила сервіс онлайн-моніторингу SMS- Маякякий надає можливість отримання миттєвих повідомлень про статус будь-яких об'єктів нерухомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини