Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Буде введена сертифікація енергоефективності будівель

4 квітня 2017, 17:52
1202
2
Автор:
Реклама

Депутати мають намір визначити правові, економічні і організаційні підстави діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель, створити умов для раціонального споживання енергетичних ресурсів.

Зокрема, будуть врегульовані:

- організаційно-правові основи сертифікації енергетичної ефективності будівель;

- особливості здійснення обстеження систем опалювання і кондиціонування будівель;

- основні енергоефективні заходи і механізми їх фінансування;

- загальні принципи професійній діяльності у сфері енергетичної ефективності будівель;

- нормативно-правові основи здійснення незалежного моніторингу сертифікатів енергоефективності і звітів про результати обстеження систем опалювання і кондиціонування;

- особливості розробки національних планів по збільшенню кількості будівель з близьким до нульового рівня споживання енергії;

- відповідальність за порушення законодавства у сфері забезпечення енергоефективності будівель (за відсутність звіту і сертифікату загрожує штраф у розмірі від 200 до 300 НМДГ).

Для об'єктів будівництва і існуючих будівель передбачається сертифікація енергетичної ефективності з метою визначення фактичних її показників, проведення оцінки відповідності вказаних показників встановленим мінімальним вимогам до енергоефективності, розробка рекомендацій по підвищенню рівня енергоефективності, що враховують місцеві кліматичні умови і технічно і економічно обгрунтованих.

Термін дії сертифікату встановлений з урахуванням обмежень, передбачених пунктом 8 статей 11 Директив 2010/31 / ЄС (не більше 10 років).

Засоби на впровадження енергоефективних заходів і інструменти забезпечення фінансування заходів по підвищенню рівня енергетичної ефективності будівель притягуватимуться за допомогою Фонду енергоефективності.

Законопроект № 4941-д "Про енергетичну ефективність будівель" прийнятий за основу з правкою, озвученою Сергієм Соболевим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини