Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграріям компенсують купівлю вітчизняної техніки

14 березня 2017, 13:24
3581
2
Автор:
Реклама

Сільськогосподарські виробники зможуть повернути частину грошей, витрачених на купівлю вітчизняної техніки і устаткування. Часткова компенсація надається на техніку, міра локалізації виробництва якої перевищує 60 % (для тракторів і спеціальних автомобілів сільськогосподарського призначення - від 20 до 35%).

Перелік техніки і устаткування, вартість яких буде частково компенсована за рахунок бюджетних коштів, буде складений спеціальною комісією і розміщений на сайті Мінекономрозвитку. У перелік буде включена техніка виробників, які є резидентами України не менше 2 років, мають усю необхідну конструкторсько-технологічну документацію, роблять продукцію на території України і забезпечують гарантійне і післягарантійне обслуговування товарів.

Часткова компенсація складає 20% вартості техніки і устаткування без урахування ПДВ. Для отримання грошових коштів сільгоспвиробник повинен звернутися в державний банк із заявкою і документами, що підтверджують купівлю техніки або устаткування.

Техніка і устаткування, вартість яких була частково компенсована державою, не підлягає продажу упродовж 3 років з моменту купівлі. У разі порушення цієї вимоги, сільгоспвиробник зобов'язується повернути отримані кошти і впродовж наступних трьох років не зможе знову звернутися за компенсацією.

Порядок часткової компенсації вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки затверджений постановою Кабміну від 1 березня 2017 року № 130.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини