Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гречковского не позбавили повноважень члена ВСП

15 лютого 2017, 12:22
581
0
Автор:
Реклама

Вища рада правосуддя відклав розгляд звернення заступника Генпрокурора Ю. Столярчука про припинення на 4 місяці повноважень члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковского. Питання буде розглянуто 22 лютого у 15:00.

Розгляд звернення був відкладений, оскільки у ВСП 14 лютого не було кворуму для вирішення цього питання. Рішення про припинення повноважень члена ВСП може прийняти 14 членів, сам Гречковский не може брати участь в розгляді питання, а без нього - всього 13 чоловік.

Нагадаємо, член УСЮ Павло Гречковский підозрюється у мошеничестве. Генпрокурор заявивщо він вимагав півмільйона доларів за тиск на суд. На час слідчих дій П. Гречковский вирішив не участовать в засіданнях УСЮ. У свою чергу, УСЮ вирішив витребувати у Генпрокурора докази причетності П. Гречковского до злочину для того, щоб вирішити питання відносно припинення його повноважень. Нагадаємо, П. Гречковский був обраний З'їздом адвокатом України, відкликати його з посади можуть тільки адвокати. Сам П. Гречковский вважає ця справа замовленим. Він заявивщо інформував голову УСЮ Ігоря Бенедисюка про погрози, що поступали йому, з боку впливових осіб: "Я чекав і писав у своїй заяві ще у березні місяці про те, що згідно моєї інформації, відносно мене готується такого роду провокація. Я це підтвердив у своїй заяві від 5 вересня голові Вищої ради юстиції, я вказав конкретні імена і посадовців з МВС і ГПУ, які мені погрожували і сказав, хто саме робив ці погрози". Гречковский був випущений під заставу в майже 4 млн грн. 22 вересня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини