Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Іноземці можуть працювати за сумісництвом

3 лютого 2017, 14:30
1161
0
Автор:
Реклама

Працедавці отримали право на застосування праці іноземного фахівця за сумісництвом.

Крім того, встановлений інший порядок і терміни оскарження рішень про відмову у видачі дозволу на працю іноземця і осіб без громадянства, продовженні його дії, анулюванні.

З 7 робітників до 10 календарних днів збільшується термін подачі копії ув'язненого між працедавцем і іноземцем трудового договору (контракту), а також вводиться обов'язок працедавця укласти трудовий договір (контракт) з іноземцем не пізніше чим через 90 календарних днів після початку дії дозволу.

Територіальний орган оформляє і видає дозвіл за умови звернення працедавця не пізніше чим через 3 робітників дня з дати зарахування засобів на рахунок Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, вказаний територіальним органом.

Дозвіл видається на строк до одного року. Дія такого дозволу може подовжуватися необмежена кількість разів на такий же термін.

При цьому, оскільки застосування праці іноземців в Україні створює конкуренцію громадянам України, зберігаються вимоги по захисту національного ринку праці від некваліфікованої іноземної робочої сили і передбачено, що дозвіл надаватиметься кваліфікованим іноземним працівникам, і тільки за відсутності безробітних відповідній кваліфікації на обліку в держслужбі зайнятості.

Що відповідають зміни Порядку видачі, продовження і анулювання дозволу на застосування праці іноземців і осіб без громадянства набули чинності сьогодні, 3 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини