Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Водійські права видаватимуть на 5-15 років, мінятимуть старі не треба

26 січня 2017, 14:51
4051
1
Реклама

У МВС детальніше роз'яснили, в чому полягатимуть законодавчі зміни відносно видачі водійських посвідчень

Законопроект, який розробляється МВС, планується представити на розгляд в профільний комітет ВР в другій половині 2017 року.

Згідно з проектом, в посвідченнях водія з'являться додаткові категорії (зараз вони формуються). Термін дії прав складе від 5 до 15 років залежно від категорій.

Таким чином, водії категорії "В" зможуть користуватися своїм посвідченням 15 роківа ось водії категорії "С" і "D" - усього 5 років.

Після завершення терміну дії водій повинен буде пройти медогляд для перевірки психофізичної відповідності. Опрацьовується також питання про підтвердження практичних і теоретичних навичок водіїв, але це торкатиметься виключно профільних категорій.

Крім того, планується розробка нових екзаменаційних квитків, встановлення фото- і відеофіксації під час складання іспитів. Для підвищення рівня захисту від підробок в нових посвідченнях водія планується установка мікрочіпа.

При цьому водіям не треба буде міняти посвідчення з терміном дії на 30, 50 років і безстроковітакими правами можна буде користуватися відповідно до зазначеного в них терміну.

У МВС радять громадянам не хвилюватися відносно майбутніх нововведень і підкреслюють, що усі законодавчі ініціативи будуть ретельно підготовлені, винесені на обговорення і тільки потім введені в дію.

Нагадаємо, учора про такі зміни розповіла Анастасія Деева, а сьогодні Арсен Аваков повідомивщо "ніякі "кожні 5 років" не буде".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини