Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як складати податкові накладні з 1 січня?

26 січня 2017, 09:32
1885
0
Автор:
Реклама

З 1 січня 2017 року при складанні податкової накладної вводиться заповнення коду товару згідно УКТ ВЭДдля послуг - кода послуги згідно Державному класифікаторові продукції і послуг.

При цьому платники податків мають право вказувати код товару згідно УКТ ВЭД або код послуги згідно з Держкласифікатором повністю, але не менше чотирьох перших цифр коду. У випадку постачання підакцизних товарів і товарів, ввезених на митну територію України, код товару згідно УКТ ВЭД вказується в податковій накладній повністю.

Зміни відносно вказівки в податковій накладній коду товару згідно УКТ ВЭД застосовуються до накладних, складених з 1 січня 2017 року.

До внесення змін у форму податкової накладної і порядок її заповнення при складанні податкової накладної код товару згідно УКТ ВЭД слід вказувати в графі 3 табличних частини податкової накладної. Код послуги згідно з Держкласифікатором тимчасово не вказується. Тому його відсутність в накладній, складеній з 1 січня 2017 року до дати набуття чинності змін форми, не визначається як помилка.

Зміни торкаються також і розрахунків коригування до податкових накладних, що складаються з 1 січня 2017 року, незалежно від дати складання податкових накладних (до або після 1 січня 2017 року), до яких складаються такі розрахунки коригування.

В той же час при складанні податкових накладних не по операціях з поставки товарів / послуг, а з метою нарахування податкових зобов'язань відповідно до пункту 198.5 статей 198 або статті 199 НК (по товарах / послугам, безповоротними активами, при придбанні або виготовленні яких суми податку були включені до складу податкового кредиту, у випадку якщо такі товари / послуги, необоротні активи призначені для використання або починають використовуватися в неоподатковуваних операціях)код товару згідно УКТ ВЭД, код послуги відповідно до Держкласифікатора, не вказуються.

Роз'яснення містяться в листі ГФС від 20 січня 2017 року № 1312/7/99-99-15-03-02-17.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини