Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Наглядові пробацию почнуть застосовувати з 2018 року

24 січня 2017, 13:41
1027
0
Автор:
Реклама

З 1 січня 2018 року почнеться реалізація пробационных програм відносно осіб, звільнених від відбуття покарання з випробуванням. Пробационные програми реалізуються для попередження здійснення повторних карних правопорушень.

Пробация - система наглядових і соціально-виховних заходів, вживаних за рішенням суду і відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів карних покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, і забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачений.

Проекти пробационных програм розробляються Мінюстом. Проект повинен містити завдання, функції, ознаки цільової групи, на яку спрямована програма, інформацію про навички і знання, які можуть придбати засуджені за результатами проходження вказаної програми, ресурси, необхідні для її реалізації, зміст заходів, а також порядок проходження програми і оцінки результатів.

Витрати на реалізацію пробационных програм здійснюються в межах об'ємів витрат, затверджених для Мінюсту в Держбюджеті на відповідний рік, і за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством.

Реалізація програм здійснюється уповноваженим органом з питань пробации. Заходи по реалізації програм затверджуються Мінюстом.

Уповноважений орган з питань пробации може притягати волонтерів пробации, підприємства, установи і організації незалежно від форми власності.

Порядок розробки і реалізації пробационных програм затверджений постановою Кабміну від 18 січня 2017 роки № 24.

Нагадаємо, Закон "Про пробации" був прийнятий 5 лютого 2015 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини