Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Держбюджет-2017

27 грудня 2016, 09:29
1337
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 1801 - VIII "Про Державний бюджет України на 2017 рік".

Закон (проект № 5000) був прийнятий 21 грудня. Текст підписаного документу доки не доступний.

Петро Порошенко відмітив, що бюджет своєчасно і детально був обговорений на засіданні СНБОУ в частині витрат на сектор оборони і безпеки країни. Ці витрати складають 5,2% від ВВП, в першу чергу вони сконцентровані на фінансуванні Збройних Сил України і спрямовані не лише на фіксацію грошового, медичного, речового і харчового забезпечення, але і на фінансування державного оборонного замовлення.

"Уперше ті нові зразки озброєння, які були розроблені за останні два з половиною роки, перейдуть з процесу випробувань у безпосередню постановку на озброєння, значно посилює бойові можливості наших Збройних Сил", - сказав Президент. При цьому він підкреслив, що інші силові відомства будуть також забезпечені достатнім фінансуванням.

Мінімальна заробітна плата підвищена до 3200 грн.

Петро Порошенко підкреслив, що прийнятий Держбюджет-2017 є соціальним, реформаторським, захищає українського виробника, українського працівника, значно покращує інвестиційний клімат в країні.

У бюджеті закладені "безпрецедентні" витрати і на дорожнє будівництво.

Президент підкреслив, що проведення реформи децентралізації в країні вже третій рік підряд привело до істотного росту місцевих бюджетів і можливостей місцевих бюджетів. Глава держави відмітив, що бюджети розвитку місцевих громад виросли в 5-6 разів.

Президент виразив надію, що після ретельного аналізу наших змін законодавства інвесторами, міжнародними експертами продовжиться поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business.

"Це завершення дуже важливого етапу, який доводить ефективність і важливість погоджених і скоординированных дій Уряду, Прем'єра, Парламенту і Президента", - відмітив Глава держави.

Також підписані закони "Про збільшення витрат на заробітну плату працівникам державних вуглевидобувних підприємств", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" відносно збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 грн., "Про внесення змін до Бюджетного кодексу".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини