Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ відмовився розтлумачити НААУ питання осудності суперечок з адвокатським самоврядуванням

17 листопада 2016, 12:12
910
0
Автор:
Реклама

Конституційний Суд України відмовив у відкритті конституційного виробництва по зверненню Національній асоціації адвокатів України відносно осудності справ про оскарження рішень, дій або бездіяльності органів адвокатського самоврядування і організаційних форм.

КСУ роз'яснив, що після судової реформи відносно правосуддя позбувся повноважень офіційно тлумачити закони України.

Таку позицію Конституційний Суд України виклав у визначенні про відмову у відкритті конституційного провадження у справі по конституційному зверненню НААУ відносно офіційного тлумачення положень статей 45, 46 Закону "Про адвокатуру і адвокатську діяльність"статті 17 Кодексу адміністративного судочинствастатті 15 Цивільного процесуального кодексу у взаємозв'язку з положеннями частини першої статті 55 Конституції (справа № 2-43/2016 від 08.11.2016 року № 70у/2-16).

Розглядаючи питання про відкриття конституційного провадження у справі Суд виходив з того, що Законом № 1401 - VIII "Про внесення змін до Конституції України (відносно правосуддя)"який набув чинності 30 вересня, внесені зміни в статтю 150 Конституцій.

Відповідно до статті 150 Конституцій до повноважень КСУ відноситься вирішення питань про конституційність законів і інших правових актів Верховної Ради, актів Президента, актів Кабінету Міністрів, правових актів Верховної Ради АР Крим, офіційне тлумачення Конституції і здійснення інших повноважень, передбачених Конституцією.

Таким чином, офіційне тлумачення законів України не відноситься до повноважень Конституційного Суду України.

Джерело: НААУ

Детальніше про звернення НААУ : КСУ розтлумачить питання юрисдикції при оскарженні рішень органів адвокатського самоврядування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини