Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується автоматично не нараховувати зарплату депутатам за прогули

7 листопада 2016, 17:50
550
0
Реклама

У парламенті групою депутатів зареєстрований законопроект № 5328 "Про внесення змін до деяких законів відносно зняття заробітної плати з народного депутата за прогули і порушення Регламенту".

Законопроектом пропонується упорядкувати нарахування зарплати за дні відвідувань, а також встановити автоматичні фінансові санкції (невиплату зарплати) у разі прогулів.

Згідно з проектом, якщо народний депутат без поважних причин не взяв особисту участь у більш ніж 2-х засіданнях Верховної Ради і її органів, до складу яких він обраний, фінансове забезпечення такого нардепа на наступний місяць буде зменшено на 50% на підставі відомостей про облік присутності народних депутатів.

Крім того, пропонується рахувати депутата відсутнім на засіданні, якщо він систематично не голосує "за", "проти" або "утримався" під час засідання, тобто, є фактично відсутнім на засіданні і не виконує свої прямі робочі обов'язки.

У пояснювальній записці говориться, що таким чином буде заощаджене значна кількість засобів госубюджета, які в майбутньому можуть будуть розподілені на соціальні потреби українців.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини