Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для українських експортерів шукають додаткові ринки

15 вересня 2016, 16:36
679
0
Реклама

Україна звернулася до Генерального Секретаріату Ради Євросоюзу із заявкою на приєднання до Регіональній конвенції про пан-евро-средиземноморских преференційні правила походження в якості Договірної сторони.

Приєднання України до цієї Конвенції сприятиме збільшенню можливостей для преференційного експорту вітчизняних товарівщо розширить присутність української продукції на перспективних ринках третіх країн.

Можливість приєднання до Конвенції передбачена Угодою про асоціацію між Україною і ЄС.

Конвенція встановлює положення про походження товарів, що продаються за відповідними угодами, ув'язненими між Договірними сторонами. Країни-учасниці Конвенції у рамках угод про вільну торгівлю використовують ідентичні преференційні правила походження товарів на основі діагональній кумуляції: товари, що отримали статус походження в одній з країн, можна використовувати у виробничих процесах у будь-якій з інших країн без втрати ними статусу походження.

Учасниками Конвенції є 42 країни, серед яких країни ЄС і ЕАСТ, Туреччина, Албанія, Македонія, Йорданія, Чорногорія, Сербія, Фарерські острови, Марокко, Алжір, Туніс, Палестина, Боснія і Герцеговина, Єгипет і Ізраїль.

Джерело: Мінекономрозвитку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини