Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада спробує здолати вето на Закон про заборону стягувати пеню з підприємств ТКЭ

15 вересня 2016, 13:50
653
1
Реклама

Комітет ВР з питань житлово-комунального господарства розглянув ветований Президентом Закон "Про заходи, спрямовані на забезпечення стійкого функціонування суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення" (законопроект № 2706).

Цим Законом, прийнятим 7 липня, передбачено встановити мораторій на нарахування і стягнення з таких суб'єктів господарювання, у тому числі боржників, заборгованість яких виникла за теплову енергію, що закуповується теплоснабжающими організаціями у теплогенерирующих підприємств, а також об'ємів закупленої питної води і послуги по водовідведення, неустойки (штрафу, пені), інших штрафних, фінансових санкційа також інфляційних нарахувань і відсотків річних за невиконання або неналежне виконання такими суб'єктами господарювання зобов'язань по оплаті використаного природного газу і послуг з його транспортування і електроенергії.

Президент повернув вказаний Закон з пропозицією його відхилити, оскільки її реалізація негативно вплине на здатність НАК "Нафтогаз України" виконувати свої фінансові зобов'язання.

Але Комітет, враховуючи актуальність і соціальну значущість питання стабільного проходження опалювального сезону 2016-2017, рекомендує не підтримувати вето Президента.

Для подолання вето потрібне мінімум 300 голосів депутатів.

Якщо вето буде здолано, але Закон після повторного його розгляду все ж буде ухвалений, Комітет рекомендує направити Закон на доопрацювання для його повторного внесення на розгляд ВР в 30-денний термін і позачергового розгляду впродовж поточної сесії.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини