Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплачувана студентам допомога обкладається НДФЛ

7 вересня 2016, 12:27
624
0
Автор:
Реклама

Сума доходу у вигляді допомоги, яка нараховується (виплачується) студентам, що перебувають в академотпуске по медоснованиям, і студентам, що позбулися батьків, включається до складу їх загального місячного (річного) доходу оподаткування як інші прибутки і обкладається НДФЛ на загальних підставах.

Це роз'яснено в листі ГФС від 25 серпня 2016 року № 18440/6/99-99-13-02-03-15.

Йдеться про студентів, визначених пп. 1 п. 24 Порядку призначення і виплати стипендій. Учням, студентам і курсантам внз, що навчалися по державному замовленню і що знаходиться в академічній відпустці за медичними показаннями відповідно до наказу керівника учбового закладу, в межах засобів, передбачених для виплати стипендій, щомісячно виплачується посібник у розмірі 50 % мінімальній ординарній (звичайною) академічній стипендії відповідного типу учбового закладу.

Учням, студентам і курсантам внз з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, а також учням, студентам і курсантам вищого учбового закладу, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, допомога виплачується у розмірі соціальної стипендії, яку вони отримували до початку академічної відпустки за медичними показаннями.

Вказаним особам, що страждають туберкульозом, посібник виплачується впродовж 10 місяців з дня настання тимчасової непрацездатності в подвійному розмірі.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) дохід оподаткування на користь платника податків, зобов'язаний утримувати податок з суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку 18 %, певну ст. 167 НК (пп. 168.1.1 п. 168.1 ст. 168 НК).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини