Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українську поліцію реформують по скандинавській системі

31 серпня 2016, 12:16
1482
6
Реклама

Міністерство внутрішніх справ України за допомогою Євросоюзу запустить новий проект по реформуванню поліції. Проект складатиметься з двох частин:

1) концепція community policing - взаємодія поліції з суспільством;

2) сrowd control - забезпечення громадського порядку.

"Головний партнер - поліція Швеції, крім того, будуть притягнені фахівці з Данії"- повідомив голова Консультативного місії ЄС Кястутис Ланчинскас. Очікуваний розмір допомоги складе близько 6 млн євро.

Пілотні проекти будуть запущені в трьох регіонах: Київ, Львів і Харків. Паралельно в цих регіонах здійснюватиметься реформа карної поліції і системи ізоляторів тимчасового змісту.

Зокрема, у рамках напряму сrowd control планується створення спеціального поліцейського загонудіяльність якого базуватиметься на принципі деескалації напруги під час масових заходів. За словами Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, при цьому будуть враховано успішний досвід шведських колег, які здійснюють оцінку ризиків проведення переговорів за допомогою так званої "діалогової поліції", і тільки після цього пропорційно застосовують силу.

Проект community policing забезпечуватиме створення стійкості структур і поліцейських відділень, у тому числі в сільській місцевості. Він включає проведення тренінгів для персоналу і співробітників поліції на усіх рівнях.

"Ми добре знаємо реалії України і розуміємо, що неможливо повністю ввести "скандинавську" систему. Ми сподіваємося разом з вами зробити загальну модель, покладаючись на досвід європейських країн" - відмітили європейські партнери.

Джерело:
МВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини