Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла про виплату дивідендів нерезиденту

29 липня 2016, 13:26
1482
0
Автор:
Реклама

При виплаті дивідендів нерезиденту - одержувачеві (власникові) бенефіціара (фактичному) доходу, який володіє не менше 10 % капіталу компанії резидента, але є суспільством, застосовуються положення міжнародного договору в частині застосування зниженої ставки податку у розмірі 10 % суми дивідендів.

Це роз'яснено в листі ГФС від 11 липня 2016 року № 14896/6/99-99-15-02-02-15.

У роз'яснюваному випадку суспільство є резидентом Австрії і володіє 99 % статутного капіталу.

У відносинах між Урядом України і Урядом Республіки Австрія, починаючи з 20 травня 1999 року, застосовується Конвенція про уникнення подвійного оподаткування і попередження податкових ухилень відносно податків на прибутки і майно.

Згідно з положеннями пунктів 1 і 2 ст. 10 Конвенцій дивіденди, що виплачуються компанією, яка є резидентом держави, резидентові іншої Договірної Держави, можуть оподатковуватися в цій іншій державі. Проте такі дивіденди можуть також оподатковуватися в тій державі, резидентом якої є компанія, що виплачує дивіденди, і відповідно до законодавства цієї держави, але якщо одержувач є фактичним власником дивідендів, то податок, що стягується таким чином, не повинен перевищувати:

a) 5 % загальної суми дивідендів, якщо фактичним власником дивідендів є компанія (інша, ніж суспільство), котораянапрямую володіє принаймні 10 % капіталу компанії, що виплачує дивіденди;

b) 10 % загальної суми дивідендів в усіх інших випадках.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини