Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При продажі ТС видається акт огляду

22 липня 2016, 16:17
3523
1
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 13 липня 2016 року № 436 вніс зміни в Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів.

У перелік документів, які підтверджують правомірність придбання транспортних засобівїх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, включений договір комісії між власником ТС і суб'єктом господарювання, який за таким договором є комісіонером, і договір купівлі-продажу ТС, по якому продавцем є такий суб'єкт господарювання, підписані від імені підприємства уповноваженою особою і завірені печаткою (за наявності), - у разі продажу ТС суб'єктами господарювання, що здійснюють оптову і / або роздрібну торгівлю ТС на підставі договору комісії, ув'язненого з власником ТС.

Крім того, тепер визначає термін реєстрації ввезених ТС і здійснює інші формальності замість таможеных органів ГФС.

Також внесені зміни в Порядок здійснення оптової і роздрібної торгівлі транспортними засобами і їх складовими частями, що мають ідентифікаційні номери.

Так, встановлено, що суб'єкт хозяйствованяи повинен вести в письмовому і електронному виді журнал обліку також актів огляду реалізованого транспортного засобу (встановленої форми), актів технічного стану ТС або його складовій частині, що має ідентифікаційний номер.

Акт огляду реалізованого транспортного засобу - документ встановленої форми, що видається суб'єктом господарювання, який здійснює оптову і роздрібну торгівлю ТС, при укладенні договору купівлі-продажу транспортного засобу і вноситься у відповідний електронний реєстр.

Не допускається виправлення в цих актах. У разі помилки при видачі акту він анулюється в паперовому і електронному виді, після чого створюється новий акт, який і видається покупцеві.

У акті відображаються результати огляду ТС і звіряння ідентифікаційних номерів.

Підприємство, працівник якого підписав акт, несе відповідальність за відповідність ідентифікаційних номерів складових частин ТС номерам, вказаним в документах, наданих для державної реєстрації.

При продажі ввезеного з-за кордону ТС покупцеві видається митна декларація. Якщо оформлення здійснювалося по електронній митній декларації, суб'єкт господарювання вносить відомості про електронну митну декларацію в акт огляду реалізованого ТС. Також в акті вказується номерний знак "Транзит".

Також встановлено, що комісіонер невідкладно вносить в електронний реєстр акт технічного стану ТС або його складовій частині, що має ідентифікаційний номер.

Зміни набули чинності 22 липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини