Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГФС розповіла про ставку земельного податку

20 липня 2016, 18:00
1795
0
Автор:
Реклама

Ставки земельного податку встановлюються органами місцевого самоврядування (сільськими, селищними, міськими радами і радами об'єднаних територіальних громад) в розмірі не більше 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. При цьому нормативна грошова оцінка земельної ділянки індексується на коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель, розрахований відповідно до пункту 289.2 статей 289 Податкового кодексу за станом на 1 січня поточного року.

Це роз'яснено в листі Державної фіскальної служби 13 липня 2016 року № 7388/З/99-95-42-01-14.

У випадку якщо сільська, селищна, міська рада або рада об'єднаних територіальних громад, створена відповідно до закону і перспективного плану формування територій громад, не прийняв рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів, такі податки до ухвалення рішення справляються виходячи з норм НК із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю стягується із застосуванням ставок, що діяли до 31 грудня рокупередування бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю (підпункт 12.3.5 пункту 12.3 статей 12 НК).

Пунктом 289.2 статей 289 НК визначене, що центральний орган виконавчої влади, що реалізовує державну політику у сфері земельних стосунків, по індексу споживчих цін за попередній рік щорічно розраховує величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земельна який індексується нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів і інших земель несільскогосподарського призначення за станом на 1 січня поточного року.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивні залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель.

Нарахування фізичним особам сум податку робиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою в порядку, визначеному статтею 58 НК. Фізособи сплачують податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини