Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримати індивідуальну валютну ліцензію можна без виписки з ЄДРПОУ

14 липня 2016, 12:07
730
0
Автор:
Реклама

Національний банк України удосконалив порядок видачі, відмови в отриманні і відгуку індивідуальних ліцензій на проведення деяких операцій з іноземною валютою. Що відповідає постанова від 12 липня 2016 роки № 353 набуло чинності сьогодні, 14 липня.

Віднині для отримання індивідуальних ліцензій юридичні особи і ФОП не повинні подавати у Нацбанк документи, які знаходяться в публічному доступі, - виписки з ЄДРПОУ.

При цьому фізичні особи, що не є підприємцями, для отримання індивідуальних ліцензій на розміщення валютних цінностей на рахунках за межами України повинні подати в Національний банк копію податкової декларації про майновий стан і прибутки для перевірки джерел походження засобів.

В той же час для запобігання непродуктивному відпливу капіталу з України передбачено додаткова основа для відмови у видачі індивідуальних ліцензій : якщо отримати ліцензію намагається особа, що ховається від органів попереднього розслідування, слідства, суду або органів влади (за інформацією Міністерства внутрішніх справ України). 

Для власників індивідуальних ліцензій спрощено представлення в Нацбанк звітів про проведені операції по рахунках, відкритих за межами України. Віднині це відбуватиметься у електронній формі.

Джерело: НБУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини