Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тепер митний огляд проводиться за дорученням правоохоронців

12 липня 2016, 10:32
923
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 12 липня, набуло чинності постанова Кабміну від 25 травня 2016 року № 341 про внесення змін до вичерпний перелік підставза наявності яких може проводитися огляд (догляд) товарів, транспортних засобів комерційного призначення митними органами України.

Тепер такою основою є отримання у встановлених законодавством випадках від правоохоронних органів письмових доручень (по встановленій формі) у рамках карного виробництва, оперативно-розшукової або контррозвідувальної справи.

Такі доручення обов'язково повинні містити інформацію про підстави їх відправки, номер відповідного виробництва (поділа), термін виконання, відомості про товари, осіб, що їх переміщають, і про транспортні засоби комерційного призначення, з використанням яких можуть бути здійснені порушення законодавства з питань державної митної справи.

У разі відсутності в письмовому дорученні усієї інформації, воно не є основою для проведення огляду (догляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення органами прибутків і зборів, про що невідкладно письмово інформується відповідний правоохоронний орган.

У разі виявлення порушень митних правил при проведенні огляду (догляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення, такий огляд проводиться в строк, встановлений частиною першої статті 255 Митного кодексу (у течію 4-го робочого годинника з моменту пред'явлення органу прибутків і зборів товарів, транспортних засобів комерційного призначення, які підлягають митному оформленню).

Нагадаємо, раніше для огляду було потрібне письмове поводження правоохоронних органів з вказівкою основи проведення огляду (догляду) товарів, транспортних засобів комерційного призначення, з використанням яких можуть бути здійснені порушення законодавства з питань державної митної справи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини