Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для суддів можуть встановити умови звільнення від відповідальності по ст. 375 УК

1 липня 2016, 17:24
1325
0
Реклама

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу законопроект № 2545 про внесення змін до Карного кодексу відносно звільнення від карної відповідальності судді (автор - С. Власенко).

Проект, як вказано в пояснювальній записці до нього, має на меті встановлення організатора скоєння злочину, передбаченого статтею 375 УК (Постанова суддею свідомо неправосудного вироку, рішення, визначення або постанови)оскільки організатор займає найвищу ланку в ієрархії злочинного угрупування.

Пропонується доповнити статтю 375 УК частиною третьою, в якій передбачити, що суддя, який ухвалив свідомо неправосудне судове рішення звільняється від карної відповідальності, якщо відносно нього виявлялося тиск головою суду або його заступниками, або посадовцями, які займають особливо відповідальне положення з метою винесення ним такого свідомо неправосудного судового рішення, і він до винесення йому вироку добровільно заявив про такий тиск відповідному органу досудового розслідування, прокуророві, суду і надав належні і допустимі докази здійснення такого тиску.

При цьому повторне звільнення від відповідальності за вищезгаданими обставинами не допускається.

Відмітимо, Головне науково-експертне управління ВР у своєму укладенні відмічає, що законопроект доцільно відхилити.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини