Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион хоче допомогти місцевій владі розв'язати проблему з генпланами

22 червня 2016, 10:50
611
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект про розширенні видів містобудівної документації на місцевому рівніприйняття якого дозволить Минрегиону і місцевій владі вирішити проблеми з генеральними планами.

Ситуація із забезпеченням населених пунктів генеральними планами є незадовільною. Результати моніторингу Минрегиона свідчать, що значна частина міських генпланів потребує термінового оновлення. У містах обласного значення необхідно відновити 24,6% генпланів, в містах районного значення - 45,3%, в селищах міського типу - 66,5%.

"Ситуація з генпланами сіл - критична. Ці документи взагалі відсутні в 29,5% сів. А там, де генплани є, в 64,4% вони розроблені до 1991 року. Разом розв'язати цю проблему - наше загальне з місцевим самоврядуванням завдання. І Минрегион сприятиме в цьому місцевим громадам", - відмітив Міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Джерело: Минрегион

Йдеться про законопроекті № 4390 про внесення змін до Закону про регулювання містобудівної діяльності (відносно розширення видів містобудівної документації на місцевому рівні).

Законопроектом передбачається повернути в перелік містобудівної документації на місцевому рівні схеми планування територіїзакріпити юридичний зміст і особливості цього виду містобудівної документації, розширити круг суб'єктів, що мають право надавати пропозиції до проектів містобудівної документації на місцевому рівні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини