Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни по удосконаленню судового захисту іноземців

21 червня 2016, 15:07
914
0
Реклама

Закон від 19 травня № 1379 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно удосконалення положень судового захисту іноземців і осіб без громадянств і врегулювання окремих питань, пов'язаних з протидією нелегальної міграції" набув чинності 18 червня.

Законом внесені зміни, згідно з якими КАС доповнений новою статтею 183-7 про особливостях виробництва у справах про затримання іноземців і осіб без громадянства, що підлягають примусовому видворенню. ГМС, Держприкордонслужбі і СБУ дозволено подавати до суду клопотання про вжиття заходів по забезпеченню адміністративного позову про видворення іноземця з України.

У статті 259 КоАП передбачається можливість доставки іноземців або осіб без громадянства у відповідні держоргани для встановлення особи порушника і з'ясування обставин правопорушення. А в статті 185-3 встановлено, що невиконання поручителем зобов'язань, покладених судом в ході виробництва у справах по админискам з приводу затримання і видворення іноземців і осіб без громадянства, тягне накладення штрафу від 150 до 300 нмдг.

У Законі про правовий статус іноземців закріплена дефініція пункту тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства, які незаконно знаходяться в Україні; уточнений правовий статус іноземців і осіб без громадянства, звільнених з пункту тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства, які незаконно знаходяться в Україні, а також основи для видачі їм посвідки на проживання.

До 18 місяців (було 12) подовжується термін перебування іноземців і осіб без громадянства в таких пунктах тимчасового перебування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини