Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновані зміни для розвитку українського літакобудування

16 червня 2016, 18:00
905
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді групою народних депутатів зареєстрований законопроект № 4809 про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування і розвитку вітчизняного літакобудування.

Проектом пропонується внести зміни в ст. 1 Декрету Кабінету Міністрів "Про впорядкування діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств"забезпечивши для суб'єктів літакобудування, які відповідають критеріювизначеному пунктом "в" ст. 2 Закону "Про розвиток літакобудівної промисловості", можливість бути засновниками і учасниками суб'єктів підприємницької діяльності (підприємств будь-яких організаційних форм і видів, хозобществ, кооперативів).

Критерій у п. "в" ст. 2 Закони передбачає, що суб'єкти літакобудування забезпечують виконання Україною міжнародних зобов'язань по реалізації міжнародних контрактів по розробці авіаційної техніки і авіаційних двигунів, постачання авіаційної техніки і авіаційних двигунів, виробництва авіаційної техніки і авіаційних двигунів, ремонту авіаційної техніки і авіаційних двигунів.

Крім того, запропоновано доповнити Закон "Про розвиток літакобудівної промисловості" новою статтею 32 про надання права суб'єктам літакобудування, які відповідають вказаному критерію, бути засновниками і учасниками суб'єктів господарюванняу тому числі за участю іноземних суб'єктів госпдіяльності, окрім тих, які розташовані або здійснюють свою діяльність на території держави-агресора або держави-окупанта, і до яких застосовуються санкції згідно із Законом.

Також заплановано доповнити статтю 7 Закону "Про особливості управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі" новою частиною 2 відносно надання суб'єктам літакобудування, які є об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі і відповідають критерію, права за попереднім погодженням з Концерном бути засновниками і учасниками хозобществ, у тому числі за участю іноземних суб'єктів госпдіяльностіокрім тих, які розташовані або здійснюють свою діяльність на території держави-агресора або держави-окупанта, і до яких застосовуються санкції згідно із Законом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини