Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Двоє суддів усунено з посади

15 червня 2016, 11:27
697
0
Автор:
Реклама

На засіданні Вища кваліфікаційна комісія суддів України 14 червня 2016 року у зв'язку з притягненням до карної відповідальності усунула на 2 місяці:

- Волощука Віктора Васильовича - від посади судді Олевского районного суду Житомирської області. Підозрюється в скоєнні карного злочину, передбаченого частиною другої статті 286 Карного кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, транспортним засобом, що управляє, що викликає смерть потерпілого);

- Волкову Світлану Яківну - від посади судді Печерського районного суду міста Києва. Вона звинувачується в скоюванні карних злочинів, передбачених частинами першої і другої статті 375 Карного кодексу, а саме в постанові свідомо неправосудних рішень у кримінальних справах.

Генпрокуророві повернено відкликане ним клопотання відносно Лазюка Сергія Володимировича - судді Дзержинського районного суду міста Харкова. Рішенням ВККС від 11 березня 2016 року він був усунений з посади судді до 3 квітня, 4 квітня термін усунення був продовжений на місяць. Суддя підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого частиною третьої статті 368 Карного кодексу, а саме в отриманні посадовцем, що займає відповідальне положення, неправомірної вигоди за здійснення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднаному із здирством неправомірної вигоди.

Відкладено розгляд питання про усунення Лисенка Владислава Вікторовича з посади судді Києво-святошинського районного суду Київської області. Він звинувачується в постанові свідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності по статті 122-2 Кодекси про адміністративні правопорушення.

Залишено без розгляду клопотання про продовження терміну усунення Левченко Анатолія Володимировича від посади судді Бориспільського міськрайонного суду Київської області. Він був відсторонений на 2 місяці 11 квітня 2016 року. Суддя звинувачується в постанові свідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності по статті 122-2 Кодекси про адміністративні правопорушення.

Джерело: ВККС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини