Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Україні з'явився перший Реєстр рибогосподарських об'єктів

8 червня 2016, 11:06
1350
0
Реклама

Госрыбагенство презентувало перший в історії України Реєстр рибогосподарських об'єктів і їх частин.

Зараз реєстр працює в тестовому режимі, в загальному доступі є тільки частина водойм Харківській області. Проте Реєстр наповнюватиметься щодня, в процесі отримання інформації з регіонів. У разі погоджених дій усіх учасників процесу до кінця 2016 року Реєстр повинен повноцінно запрацювати в масштабі усієї України.

Реєстр є уніфікованим електронною базою з вичерпною інформацією про усіх водоймах України, придатних для рибогосподарської діяльності, аквакультури або рибного фермерства.

Так, вказана назва і розташування водного об'єкту, його реєстраційний номер, цільове використання, найменування користувача (орендаря) водного об'єкту; основні об'єкти рибогосподарської діяльності (види риби); термін дії договору оренди водного об'єкту або земельної ділянки.

"Запуск реєстру по суті є першим кроком до того, щоб зробити єдину прозору інформаційну базу рибогосподарської галузі, просту і зрозумілу для інвесторів. Усе дуже просто - заходиш на сайт, вибираєш область, водний об'єкт і бачиш - ведеться на нім господарська діяльність або він вільний, відкритий для інвестицій" - відмітив голова Госрыбагенства.

Для зручності водні об'єкти мають різну маркіровку кольором. Вільні від оренди позначені синім кольором, а ті, де вже працюють підприємці - сірим.

Згідно постанові КМУ № 979 Госрыбагентство є відповідальним за наповнення і ведення реєстру, а територіальні органи Госрыбагентства, органи місцевої влади, облдержадміністрації і самі користувачі зобов'язані надавати йому інформацію про укладені угоди по оренді водойм.

Джерело: Минагрополитики

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини