Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано доповнити перелік альтернативних джерел енергії

2 червня 2016, 15:22
938
0
Реклама

Комітет ВР з питань ПЕК розглянув законопроект № 4555-1 про внесення змін до Закону про альтернативні джерела енергії відносно віднесення теплових насосів до устаткування, яке використовує поновлювані джерела енергіїі рекомендує прийняти його за основу і в цілому.

Законопроектом передбачається доповнити перелік альтернативних джерел енергії такими видами, як аеротермальна, геотермальна і гідротермальна.

Крім того, теплова енергія, отримана з допомогою теплових насосіввважатиметься здобутій з поновлюваних джерел енергії, за умови, що кінцевий вихід енергії значно перевищує первинне споживання енергії, необхідної для приведення в дію теплових насосів.

Після ухвалення законопроекту Держенергоефективності розробить методику, по якій здійснюватиметься обчислення долі енергії, вироблюваної тепловими насосами.

Ухвалення законопроекту повинне посприяти розвитку сфери альтернативної енергетики в Україні, збільшенню кількості об'єктів, що використовують енергію з поновлюваних джерел, а також створенню нових робочих місць.

Також законопроект спрямований на виконання Директиви Європарламенту і Ради 2009/28/ЄС про заохочення до використання енергії, зробленої з поновлюваних джерел енергії.

Джерело: Урядовий портал


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини