Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни в Конституцію збираються прийняти в четвер

30 травня 2016, 16:26
2091
1
Автор:
Реклама

Голова Верховної Ради Андрій Парубий сьогодні, 30 травня, заявив, що Верховна Рада на нинішньому пленарному тижні повинна ухвалити закони, що стосуються судової реформи.

Він нагадав, що законопроекти по судовій реформі, зміни в Конституціюприйняті в першому читанні.

"Згідно із законом і Конституції між першим і другим читанням внесення змін до тексту не передбачається, але у ряду народних депутатів і фракцій були деякі зауваження, тому було вирішено через робочу групу створити законопроект, який міг би зняти риски, які є на шляху прийняття проекту змін в Конституцію", - сказав А. Парубий.

В п'ятницю завершила роботу група, в яку входили представники фракцій парламенту і Адміністрації Президента, і законопроект про судоустрій і статус суддів був підготовлений до розгляду.

По словах А. Парубия, сьогодні цей законопроект має бути зареєстрований в Апараті Верховної Ради, після цього відкриється шлях до голосування в другому читанні і в цілому змін в Конституцію, що стосуються реформи судів.

"Я вважаю - це ключове завдання на цей тиждень", - підкреслив він.

Голова парламенту нагадав, що для прийняття змін в Конституцію потрібно 300 голосів народних депутатів. "Перед нами стоїть дуже амбітне завдання, при цьому я сподіваюся, що найближчими днями ми зможемо провести остаточну дискусію по законопроекту про судоустрій і статус суддів, щоб ми змогли завтра включити його до порядку денного, в середу - розглянути на комітеті і відповідно в четвер - включити до порядку денного сесії", - сказав він, підкресливши, що "з ухваленням цього Закону відкриється можливість для голосування змін Конституції в другому читанні, і ми усі зусилля додавати, щоб прийняти рішення в четвер".

Джерело: ВР

Нагадаємо, проект припускає перехід до 3-звеньевой судовій системі і створення антикорупційного і патентного судів. Правозахисники звернулися до парламенту із зауваженнями відносно проекту змін в Конституцію, які просять врахувати перед прийняттям.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини