Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується посилити відповідальність за крадіжку, грабіж і розбій

26 травня 2016, 12:20
1177
5
Реклама

Народні депутати А. Шинькович (БПП) і А. Герега (позафракційний) подали до парламенту законопроект № 4710 про внесення змін до Карний кодекс відносно посилення карної відповідальності.

Законопроектом пропонується внести зміни в статті 185 (Крадіжка), 186 (Грабіж) і 187 (Розбій) УК з метою посилити відповідальність за ці карні правопорушення.

Згідно з проектом, за крадіжкудосконалу повторно або за попередньою змовою групою осіб, можливе позбавлення волі на строк до 6 років (зараз - до 5).

Крадіжку, сполучена з проникненням в приміщення або що заподіяла значний збиток, пропонується карати позбавленням волі на термін від 4 до 7 років (зараз - від 3 до 6).

А за крадіжку, досконала у великих розмірах, запропоновано встановити можливість конфіскації майна.

Грабіж пропонується карати виключно позбавленням волі на строк до 6 років (зараз - штраф, громадські/виправні роботи, арешт, позбавлення волі до 4 років).

А за грабіж, сполучений з насильством/загрозою, досконалий повторно або за попередньою змовою групою осіб, запропоновано позбавляти свободи на термін від 4 до 7 років (зараз від 4 до 6).

Також пропонується встановити можливість конфіскації майна за грабіж у великих розмірах.

За розбій законопроектом пропонується встановити покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 7 років (зараз від 3 до 7).


Автори проекту вважають, що його прийняття сприятиме запобіганню здійсненню крадіжок, грабежів і розбоїв, від яких щодня страждають українці.

Законопроект розроблений спільно з ОО "Асоціація слідчих суддів України", із залученням прокурорів, адвокатів, юрисконсультів, учених.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини