Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Плануються зміни в КЗоТ по додаткових відпустках працівникам, що мають дітей

24 травня 2016, 12:44
1855
3
Реклама

Комітет ВР з питань соціальної політики, зайнятості і пенсійного забезпечення рекомендує прийняти за основу законопроект № 3775 про внесення змін відносно додаткової відпустки працівникам, що мають дітей.

Законопроектом пропонується доповнити главу V "Час відпочинку" КЗоТ статтею 761, встановивши, що щорічно надається додаткова оплачувана відпустка 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів працівникові, який :

- має 2 або більше за дітей у віці до 15 років

- має дитину-інваліда

- усиновив дитину або узяв під опіку

- виховує і утримує дитину сам (у тому числі і у разі тривалого перебування одного з батьків в лікувальній установі).

За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки його загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

Передбачається, що така відпустка надається понад щорічні відпустки, передбачені статтями 75 і 76 КЗоТ, а також понад щорічні відпустки, встановлені іншими законами і нормативно-правовими актами, і переноситься на інший період або подовжується в порядку, визначеному статтею 80 КЗоТ.

Також в проекті говориться, що вказаний відпустка може бути розділена за домовленістю між батьками (опікунами, усиновлювачами) на їх розсуд і використаний одночасно або в різні терміни.

У зв'язку з тим, що глава V "Час відпочинку" доповнюється статтею про додаткову відпустку працівників, а не жінок- стаття 182-1 глави ХII "Праця жінок" виключається.

Відповідно, законопроектом запропоновані аналогічні зміни в ч. 1 ст. 19 Закону "Про відпустки".

Як мовиться в пояснювальній записці, завданням законопроекту є вирівнювання в правах працівників жіночої і чоловічої статі, дітей, що мають, а також батьків, які не є дружинамиу їх можливостях по отриманню додаткової відпустки для приділення більшої уваги своїм дітям.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини