Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть позбавити винагороди суддів, оголошених в міжнародний розшук

19 травня 2016, 09:33
452
1
Реклама

Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя рекомендує прийняти за основу законопроект № 3541 про внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів"яким пропонується заборонити виплату суддівської винагороди у разі оголошення судді в міждержавний і міжнародний розшук.

Згідно з проектом, у разі оголошення судді розшук виплата винагороди зупиняється. Рішення об остановлении виплати приймається ВККС на підставі мотивованого клопотання Генерального прокурора.

Члени Комітету, розглядаючи законопроект, відмітили, що гарантії незалежності суддів (у тому числі і матеріальне забезпечення) є необхідною умовою здійснення правосуддя, але суддя в карному розшуку не здійснює правосуддяа навпаки - ухиляється від виконання своїх професійних обов'язків у зв'язку з підозрою в скоєнні злочину. Тому позбавлення суддівської винагороди в таких випадках є виправданою реакцією з боку держави на скоювання карних злочинів суддею.

Також відзначалося, що природа суддівської винагороди передбачає неможливість його позбавлення, проте при цьому можливо обмеження (остановление) виплати суддівської винагороди.

Джерело: ВР

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини