Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про призначення Генпрокурора без юробразования

12 травня 2016, 14:51
1156
2
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 1355 - VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів відносно діяльності Генеральної прокуратури України", прийнятий сьогодні на уранішньому засіданні Верховної Ради.

Законом регулюється порядок виконання функції досудового розслідування органами прокуратури в карних процесах, підслідних Державному бюро розслідувань, які до початку діяльності ГБР знаходяться на стадії досудового слідства в органах прокуратури. Крім того, регулюються аспекти відбору кандидатів і призначення їх на посаді прокурорів.

Також передбачається, що на посаду Генерального прокурора може бути призначений громадянин України, який має не юридичне, а просто вище освіта і стаж роботи в області права або досвід роботи в законодавчому і правоохоронному органі не менше 5 років (було - стаж роботи в області права 10 років).

Скасовані і вимоги відносно стажу роботи на посаді прокурора для прокурорів регіональних прокуратур і ГПУ - потрібний буде просто стаж роботи в області права.

Відмітимо, що Закон був ухвалений з деякими правками, зачитаними з голосу. Текст Закону ще не опублікований.


Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: повна правова картина дня, законодавство, шаблони договорів, аналітика і багато що інше, що необхідно для роботи юриста!
Спробувати безкоштовно
Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини