Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначені правила розслідування нещасних випадків в Держприкордонслужбі

26 квітня 2016, 16:13
650
0
Автор:
Реклама

Наказом від 22 березня 2016 року № 199 МВС затвердило Інструкцію про порядок розслідування і ведення обліку нещасних випадків в Держприкордонслужбі.

Розслідування проводиться у разі виникнення нещасного випадку, а саме обмеженої в часі події або раптової дії на військовослужбовця небезпечного чинника або середовища, внаслідок яких зафіксована шкода здоров'ю, зокрема від отримання поранення, травми, у тому числі внаслідок тілесних ушкоджень, заподіяних іншою особою, гострих отруєнь, отримання сонячного або теплового удару, опіку, обмороження, а також у разі того, що втопило, поразки електрострумом, блискавкою і іонізуючим випромінюванням, отримання інших ушкоджень із-за аварії, пожежі, стихійного лиха, контакту з представник тваринний і рослинний світ, який привів до втрата військовослужбовець працездатність на 1 день і більше, а також у разі смерть військовослужбовець.

Про кожен нещасний випадок потерпілий або особа, яка його виявила, або свідок нещасного випадку повинні негайно повідомити безпосередньому керівникові і вжити заходи для надання необхідної допомоги потерпілому.

Безпосередній керівник у разі виявлення нещасного випадку або отримання доповіді про нього зобов'язаний:

- негайно організувати надання екстреної медичної допомоги потерпілому, забезпечити у разі потреби його доставку до установи охорони здоров'я;

- доповісти про нещасний випадок керівникові органу Держприкордонслужби;

- зберегти до прибуття комісії з розслідування обстановку і устаткування на місці нещасного випадку в такому стані, в якому вони були на момент нещасного випадку.

Установа охорони здоров'я Держприкордонслужби про кожне звернення з приводу нещасного випадку повинна протягом доби повідомити орган Держприкордонслужби, військовослужбовець якого є потерпілим.

Нещасний випадок, що стався в органі Держприкордонслужби з військовослужбовцем іншого органу Держприкордонслужби під час виконання ним службового завдання, розслідується комісієюпризначеною керівником органу Держприкордонслужби, в якому стався нещасний випадок. Комісія зобов'язана:

- оглянути місце нещасного випадку, отримати пояснення потерпілого, якщо це можливо, опитати свідків нещасного випадку і причетних до нього осіб;

- з'ясувати обставини і причини нещасного випадку, чи не являється нещасний випадок наслідком здійснення потерпілим дій в стані алкогольного, токсичного або наркотичного сп'яніння, здійснення ним карного або адміністративного правопорушення, умисного спричинення шкоди своєму здоров'ю або самогубства;

- визначити, чи стався нещасний випадок з військовослужбовцем під час виконання обов'язків військової служби;

- встановити осіб, які порушили вимоги нормативно-правових актів по охороні праці (якщо такі особи були), розробити заходи відносно запобігання подібним нещасним випадкам.

Термін розслідування не може перевищувати 10 календарних днів, а у разі групового нещасного випадку - 15 календарних днів. Термін розслідування випадку смерті військовослужбовця не може перевищувати 30 календарних днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини