Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін уточнив порядок виконання деяких митних формальностей

26 квітня 2016, 12:46
740
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 28 березня 2016 року № 395 затвердив зміни в Порядок виконання митних формальностей при здійсненні митного оформлення товарів із застосуванням митної декларації на бланку єдиного адміністративного документу.

Встановлено, що посадовець підрозділи митного оформлення для виконання митних формальностей по відповідній митній декларації призначається у автоматичному режимі автоматизованою системою митного оформлення в порядку черговості вступу митних декларацій для митного оформлення.

Виконання митних формальностей по митній декларації може бути передано іншому посадовцю підрозділу митного оформлення (з внесенням відповідних відомостей в автоматизовану систему митного оформлення) керівником цього підрозділу митного оформлення або особою, що виконує його обов'язки, якщо:

- товари підлягають державному експортному контролю;

- посадовець підрозділу митного оформлення, яке почало митні формальності по митній декларації, не завершило їх у свій робочий час або знаходиться в стані тимчасової непрацездатності.

Перевірка електронної митної декларації з електронними документами і призначення посадовця підрозділу митного оформлення для виконання митних формальностей проводяться з використанням автоматизованої системи митного оформлення у автоматичному режимі в порядку черговості їх вступу. Автоматизована система митного оформлення в автоматичному режимі пересилає електронну митну декларацію і електронні документи у відповідний підрозділ митного оформлення органу прибутків і зборів для отримання посадовцем підрозділу митного оформлення для виконання митних формальностей по цій електронній митній декларації.

Посадовець підрозділу митного оформлення для виконання митних формальностей по попередній митній декларації, що містить усю необхідну інформацію для випуску і по якій було здійснено пропуск усього об'єму задекларованих товарів через митний кордон України, призначається в автоматичному режимі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини