Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнені правила перевезення ж/д транспортом

26 квітня 2016, 09:04
600
0
Автор:
Реклама

Наказом від 15.03.2016 № 107 Мининфраструктуры затвердило зміни до Правилам перевезення пасажирів, багажу, грузобагажа і пошта залізничним транспортом.

Уточнено, що якщо пасажир не має засобів або відмовляється від оплати штрафу і проїзду, то він повинен залишити потяг на найближчій станції, де є зупинка. При цьому відповідальними особами ж/д транспорту оформляється протокол про адміністративне правопорушення.

Повернення платежів за повністю або частково не використані групові проїзні документи, оформлені за готівковий розрахунок або у безготівковому порядку, робиться перевізником на рахунок юридичної або фізичної особи.

Якщо пасажир пред'явив проїзні документи, інформація з яких не сприймається автоматизованою системою, і ці документи викликають підозру в їх достовірності, або пред'явив до повернення посадочний документ і системою дана відповідь, що цей документ має статус "використаний, погашений, повернений", той розгляд питання про повернення вартості платежів, що належать, здійснюється перевізником.

Перевізник на підставі письмової заяви пасажира і оригіналу проїзних документів зобов'язаний в 30-денний термін розглянути претензії і направити пасажирові платежі або мотивовану відмову.

Перевізник залежно від пасажиропотоку і місцевих умов може регулювати продаж проїзних документів на окремі потяги до/від станцій, які розташовані по маршруту дотримання потягу, за наявності альтернативних потягів до/від цих станцій

Платежі за непроследованное відстань при припиненні поїздки в дорозі дотримання виплачуються на вокзалі (станції), де пасажир припинив поїздку, або перевізником за письмовою заявою особи.

Розгляд питання про повернення платежів за проїзні документи, що мають відмітку про зупинку в дорозі дотримання і пред'явлені до повернення пізніше за 1 годину після відправлення потягу із станції, на якій здійснена зупинка, здійснюється перевізником. До проїзного документу з відміткою про зупинку додається заява особи, що здійснювала поїздку.

У випадку ушкодження або недостачі багажу перевізник на станції прибуття багажу виплачує пасажирові вартість втраченого або пошкодженого багажу згідно заявленої цінності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини