Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Чорнобильські" пільги поширені на ліквідаторів інших ядерних аварій і учасників випробувань

21 квітня 2016, 13:55
1235
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада 21 квітня ухвалила Законякий вводить в сферу дії Закону "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих в результаті Чорнобильської катастрофи" громадян, що брали участь в ліквідації інших ядерних аварій, в ядерних випробуваннях і навчаннях із застосуванням ядерної зброї (законопроект № 3281).

Змінена назва, розділи і статті Закону "Про статус і соціальний захист громадян, постраждалих в результаті Чорнобильської катастрофи" в частині поширення норм статей 1, 9, 14, 48 на громадян, що брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, в ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї. Зміни, внесені в статті 20, 21, 22, надають право дружинам (чоловікам) померлих громадян, смерть яких пов'язана з участю в ліквідації ядерних аварій і так далі, на отримання пільг і компенсацій відповідно до норм Закону.

За словами ініціатора змін Максима Бурбака, ухвалений Закон торкається 4 186 осіб. Додаткове навантаження на бюджет прогнозований складає близько 7 млн грн. в рік.

При обговоренні депутати також відмічали необхідність повернути пільги "чорнобильцям" в цілому.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини