Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія схвалила відміну віз для українців

20 квітня 2016, 16:39
5258
6
Автор:
Реклама

Європейська комісія пропонує Раді Європейського Союзу і Європейському парламенту відмінити візовий режим для громадян Українивключивши Україну в список країн, громадяни яких можуть подорожувати без візи в Шенгенську зону.

Пропозиція спрямована, оскільки в грудні минулого року Комісія позитивно оцінила дії України з виконання критеріїв лібералізації візового режиму згідно з планом дій (VLAP).

Після того, як пропозиція буде прийнята Європейським парламентом і Радою, громадяни України, що мають біометричний паспорт, зможуть відвідувати без віз країни Шенгенської зони на строк до 90 днів. Безвізовий режим діятиме в усіх державах-членах ЄС (за винятком Ірландії і Великобританії), а також в чотирьох асоційованих країнах (Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія і Швейцарія). Відміна торкається тільки короткострокових віз терміном дії до 90 днів у будь-який 180-денний період, оформлених в туристичних, сімейних або бизнес-целях. Звільнення від візи не передбачає права на роботу в ЄС.

І далі застосовуватимуться інші умови відвідування Шенгенської зони, зокрема, можливість довести наявність достатніх фінансових коштів і мету поїздки.

Рішення по пропозиції Рада приймає кваліфікованою більшістю.

Джерело: Європейська Комісія

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини