Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінені ліцензійні умови для організації торгівлі на фондовому ринку

20 квітня 2016, 14:02
765
0
Автор:
Реклама

НКЦБФР рішенням від 10.03.2016 № 270 затвердила зміни до Ліцензійним умовам здійснення професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності по організації торгівлі на фондовому ринку.

Зокрема, уточнено, що фондова біржа повинна здійснювати професійну діяльність по місцезнаходженнювказаному в ЕГР (окрім випадку здійснення цієї діяльності відособленим підрозділом юрособи), в приміщенні, повністю відокремленому від приміщень інших юрособ.

У разі призначення на посаду нового керівникафондова біржа повинна перевірити його бездоганну ділову репутацію згідно з вимогами законодавства у сфері запобігання і протидії відмиванню прибутків.

Ліцензіат зобов'язаний не пізніше, ніж до 30 квітня року, що йде за звітним періодом, оприлюднити річну фінансову звітність і річну консолідовану финотчетность, завірені заявником (окрім суспільств, в яких звітний період (рік) з дати створення не настав), разом з аудиторським укладенням на власній веб-сторінці або веб-сайті (у повному об'ємі), опублікувати в періодичному або не періодичному виданні.

Для проведення аудиту ліцензіат притягає аудиторську фірму, яка включена в реєстр тих, що можуть проводити аудиторські перевірки профучастников ринку цінних паперів.

Вказана інформація має бути обнародувана у вигляді PDF- файлів у вільному доступі у цілодобовому режимі на власній веб-сторінці або веб-сайті за кожен звітний період і знаходитися там впродовж 5 років з дати обнародування.

Впродовж 5 робочих днів після обнародування річної финотчетности і річний консолідованою финотчетности разом з аудиторським укладенням ліцензіат письмово в довільній формі повідомляє про це Комісію з вказівкою веб-сторінки або веб-сайту, видання (за наявності такої публікації), де було обнародувано вказану інформацію.

Окрім цього, ліцензіат зобов'язаний забезпечити доступ в приміщення і доступність послугякі надаються відповідно до ліцензії на здійснення профдеятельности, інвалідам і маломобільним категоріям населення.

Копія финотчетности за квартал (рік) повинна містити копії:

- звіту про фінансовий стан на кінець періоду;
- звіту про сукупні прибутки за період;
- звіту про зміни у власному капіталі за період;
- звіту про рух грошових коштів за період;
- примітки, що містять короткий виклад істотних облікових політик і інші пояснення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини