Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про призначення Генпрокурора без досвіду знову зареєстрований

20 квітня 2016, 11:01
925
5
Реклама

У парламенті зареєстрований новий проект про спрощення вимог до кандидатів в прокурори - ініціаторами законопроекту № 4469 стали нардепи Сергій Алексеев і Руслан Князевич (БПП).

Зокрема, законопроектом передбачено, що на посаду Генерального прокурора може бути призначений громадянин України, який має вища освіта (зараз - вище юридичне освіта) і стаж роботи в області права чи досвід роботи у законодавчому і правоохоронному органі не менше 5 років (зараз - стаж роботи у області права 10 років).

Нагадаємо, що попередній законопроект № 4379 (автор - нардеп Степан Кубив, БПП) з аналогічними нормами був відкликаний. А керівники прокуратур попросили не призначати Генпрокурора без досвіду.

Також законопроектом № 4469 пропонується внести зміни в перехідні і завершальні положення Карно-процесуального кодексу, окремі норм законів "Про прокуратуру" і "Про Державне бюро розслідувань" відносно врегулювання порядку виконання функції досудового розслідування органами прокуратури в карних процесах, підслідних Державному бюро розслідуваньякі на початок діяльності ГБР знаходяться на стадії досудового слідства в органах.

Крім того, пропонується встановити новий термін набуття чинності норм Закону "Про прокуратуру" відносно відбору кандидатів і призначення їх на посаді прокурорів, оскільки відсутність органів прокурорського самоврядування робить неможливою реалізацію цих положень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини