Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовані питання ввезення енергозбережних матеріалів по проектах японських технологій

15 квітня 2016, 17:36
806
0
Автор:
Реклама

Сьогодні, 15 квітня, набуло чинності постанова Кабміну від 30 березня 2016 р. № 293яким затверджений перелік енергозбережних матеріалів, устаткування і комплектуючих виробів по проектах демонстрації японських технологій, які звільняються від ввізного мита і ПДВ.

Проекти демонстрації японських технологій спрямовані на поліпшення енергоефективності і екологічних показників. Реалізуються такі проекти у рамках співпраці центральних органів виконавчої влади і Міністерства економіки Японії, Організації по розвитку нових енергетичних і промислових технологій (NEDO), а також японських компаній, залучених у виробництво і постачання матеріалів, устаткування і комплектуючих виробів на базі японських технологій для сприяння економічному і соціальному розвитку України з неможливістю їх використання у військових цілях.

Кабмін встановив, що митне оформлення енергозбережних матеріалів, устаткування і комплектуючих виробів по проектах демонстрації японських технологій із звільненням від оподаткування здійснюється митницями за наявності:

- виданої Мінекономрозвитку України довідки про те, що товари з аналогічними якісними показниками не робляться в Україні;

- документу, який підтверджує зобов'язання платника податків використовувати виключно у власному виробництві енергозбережні матеріали, що ввозяться, устаткування, комплектуючі вироби по проектах демонстрації японських технологій.

Платники податків, які ввезли енергозбережні матеріали, устаткування, комплектуючі вироби по проектах демонстрації японських технологій, подають впродовж 3 років щомісячно до 5 числа наступного періоду контролюючому органу по місцю податкової реєстрації звіт про використання товарів.

А контролюючий орган по місцю реєстрації суб'єкта господарювання здійснює контроль за використанням ввезених товарів за призначенням. У разі виявлення факту використання товарів не за призначенням контролюючий орган вживає заходи для стягнення несплачених сум ПДВ, ввізного мита і пені.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини