Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минрегион і Мінохоронздоров'я презентували реформу системи охорони здоров'я

15 квітня 2016, 18:00
1272
4
Реклама

Минрегион спільно з Мінохоронздоров'я розробили концепцію впровадження медичних послуг в об'єднаних територіальних громадах в контексті децентралізації. Планується визначити остаточний механізм, щоб на 2017 рік бюджет затверджувався вже у рамках прийнятої концепції.

Також повідомляється, що цього року об'єднані громади отримають можливість самостійно розвивати систему надання первинною медичній допомозі на своїй території. Громади зможуть самостійно або в співпраці створювати центри надання первинної медико-санітарної допомоги, розвивати амбулаторії або ФАПы, користуватися послугами лікарів загальної практики - сімейних лікарів, які здійснюють ходеятельность по медичній практиці як ФОП. Відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я вже підписаний і знаходиться на реєстрації.

Найближчим часом з'явиться і методика формування мережі вторинної ланки охорони здоров'я - госпітальних округів. Після цього має бути прийнята постанова уряду про склад госпітальних округів, внесені зміни до Бюджетного кодексу в частині фінансування програм надання вторинної медичної допомоги, а також зміни в Основи законодавства про охорону здоров'я в частині управління госпітальними округами.

Основною метою цих змін є модернізація медичної інфраструктури, а також перехід на оптимальну модель надання медичних послуг в країні, створення єдиного медичного простору, де пацієнт може отримати якісну послугу у будь-якому місці країни.

Джерело: Минрегион

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини