Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вдосконалений порядок надання спецдозволів на користування надрами

13 квітня 2016, 12:22
632
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 6 квітня 2016 року № 277 вніс зміни в порядки, затверджені постановами від 30 травня 2011 року № 594 і № 615.

Постанова удосконалює норми порядку надання спецдозволів на користування надрами і порядку проведення аукціонів з їх продажувиключає з цих документів норми, які можуть встановити непрозорі правила для суб'єктів господарювання, створює сприятливі умови для забезпечення прозорості аукціонів для залучення приватних інвестицій в здобич вуглеводнів.

Також документом усувається надлишок регулювання отримання спецдозволів, скорочуються узгодженняпропонується освітлювати через сайт дозвільну процедуру і ухвалення рішень, скорочуються підстави отримання спецдозволів без аукціону, що дозволить поповнити держбюджет. А порядок надання спецдозволів і проведення аукціонів приводиться у відповідність з останніми змінами в законодавстві.

Крім того, положення постанови спрямовані на імплементацію Директиви Ради ЄС № 94/22/ЄС "Про умови надання і використання дозволів на пошук, розвідку і здобич вуглеводнів".

Джерело: Урядовий портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини