Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок надання соцдопомоги особам, що мають особливі заслуги перед Батьківщиною

13 квітня 2016, 09:29
592
0
Автор:
Реклама

Постановою від 16 березня 2016 роки № 272 Кабмін затвердив Порядок використання засобів, передбачених в держбюджеті для надання соціальної допомоги особам, що мають особливі заслуги і особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

Документ визначає механізм надання допомоги на фінансування витрат на безкоштовне поховання або відшкодування витрат на поховання і споруду на могилах померлих осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (далі - померлі) надгробка, а також виплати одноразового посібника дружині (чоловікові) і дітям (у віці до 18 років) померлих (далі - бюджетні кошти).

Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Минсоцполитики.

Витрати на безкоштовне поховання померлого відшкодовуються на підставі договору-замовлення на організацію і проведення поховання :

- ритуальній службі, комунальному підприємству, сільському голові, суб'єктові господарювання (далі - виконавець послуг);
- виконавцеві волевиявлення померлого або іншій особі, яка зобов'язалася його поховати.

Для відшкодування витрат на поховання померлого виконавець послуг подає в районний орган соцзахисту населення наступні документи:

- копію договору-замовлення на організацію і проведення поховання;
- копію свідоцтва про смерть;
- копію документу, що підтверджує статус померлої особи;
- акт виконаних робіт;
- розрахунок витрат на безкоштовне поховання.

Надгробок на могилах померлих осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, споруджується за бюджетні кошти за зразком, затвердженому Кабміном.

Одноразовий посібник дружині (чоловікові) і дітям (у віці до 18 років) померлого надається на підставі особистої заяви дружини (дружина), опікуна або опікуна (законного представника), поданого в районний орган соцзахисту населення по місцю реєстрації.

Районний орган соцзахисту населення перевіряє правильність оформлення заяви, достовірність відомостей про заявника і визначає суму одноразового посібника, який складає 5 розмірів прожиткового мінімумувстановленого законом на день смерті (загибелі) особи, з розрахунку на місяць на 1 обличчя.

Одноразовий посібник виплачується районним органом соцзахисту населення по місцю реєстрації шляхом поштового переказу або перерахування коштів на банківський рахунок заявника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини