Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роз'яснені деякі особливості початку будівельних робіт

8 квітня 2016, 11:02
1674
0
Автор:
Реклама

У листі № 40-701-12/2082 Госархстройинспекция роз'яснила, що до реєстрації декларації про початок будівельних робіт замовник повинен отримати початкові даніосновними складовими яких є містобудівні умови і обмеження, техумови, завдання на проектування, також треба розробити і затвердити проектну документацію.

Нагадаємо, ст. 26 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності" встановлено, що суб'єкти містобудування зобов'язані дотримувати містобудівні умови і обмеження під час проектування і будівництва об'єктів.

Виконавчий орган сільської, селищної, міської ради вживає заходи по організації комплексної забудови територій.

Право на забудову земельної ділянки реалізується його власником або користувачем за умови використання земельної ділянки згідно з вимогами містобудівної документації.

Згідно ст. 26 Закону "Про регулювання містобудівної діяльності", проектування і будівництво об'єктів власниками або користувачами земельних ділянок здійснюються в наступному порядку:

1) отримання замовником або проектувальником початкових даних;

2) розробка проектної документації і проведення в певних випадках експертизи;

3) затвердження проектної документації;

4) виконання підготовчих і будівельних робіт;

5) прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів;

6) реєстрація права власності на об'єкт містобудування.

Слід звернути увагу, що містобудівні умови і обмеження надаються відповідними спеціально уповноваженими органами містобудування і архітектури на безвідплатній основі.

Спеціально уповноважений орган містобудування і архітектури визначає відповідність намірів відносно забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації на місцевому рівні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини