Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Документи про освіту, отримані на окупованих територіях, замінять на українські

7 квітня 2016, 09:38
1362
0
Реклама

Сьогодні, 7 квітня, набув чинності Закон від 17.03.2016 № 1038 - VIII про внесення змін відносно забезпечення права на здобуття освіти на тимчасово окупованій території України.

Мета Закону - вдосконалення механізму здобуття освіти для осіб, що проживають на тимчасово окупованій території, а також заохочення осіб, що здобувають освіту на тимчасово окупованій території, до продовження отримання певного освітнього рівня на території інших регіонів України.

У статтю 7 Закону "Про забезпечення прав і свобод громадян і правовий режим на тимчасово окупованій території України" внесено ряд змін, пов'язаних з особливостями здобуття освіти громадян України і іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні, осіб, яким наданий статус біженця в Україні, осіб, що потребують додаткового або тимчасового захисту, і осіб, яким наданий статус зарубіжного українця, які знаходяться в Україні на законних підставах і проживають на тимчасово окупованій території.

Удосконалюється механізм заміни документів про освітуотриманих в учбових закладах, розташованих на тимчасово окупованій території, - через визнання кваліфікації. Особи, що завершили навчання по відповідному рівню вищої освіти на тимчасово окупованій території, зможуть пройти атестацію для визнання кваліфікацій, отриманих в процесі навчання.

Також в Законі говориться про надання квот (визначаються Міносвіти) для здобуття вищої освіти громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини